Privacy, veel mensen stellen prijs op hun eigen ruimte. Dat geldt niet alleen voor het huis, ook in de tuin is privacy gemeen goed. Niemand vindt het immers prettig dat de buurman kan zien hoe je in jouw tuin ligt te genieten. Een veel gebruikte methode is natuurlijk door te zorgen voor voldoende beplanting, het nadeel dan weer het onderhoud.

Wij zijn alvast voorstander van een beton met hout afsluiting. Waarom? Lees vooral verder!

Een degelijke schutting is dan een waardig alternatief. Naast een beperkte mate van onderhoud ben je ook niet afhankelijk van de groei van planten en bomen, je kan een schutting exact die hoogte geven die jezelf prettig vindt.

Beton als onderdeel van de tuinafsluiting

Er zijn verschillende methodes om een schutting te realiseren. En er bestaat enorm veel soorten tuinafsluitingen. Je kan kiezen voor een volledig houten schutting. En hoewel het decoratieve element zeker aanwezig is, zijn er ook voldoende redenen om niet te kiezen voor een volledig houten schutting. Het grootste nadeel is immers dat hout onder invloed van vocht kan gaan rotten. Door gebruik te maken van een combinatie van beton met hout haal je al gelijk dat grote nadeel weg. De houten elementen staan dan niet meer in de grond, terwijl je wel in je opzet slaagt om de privacy in je tuin te waarborgen.

Beton als toegevoegde waarde

Het gebruik van beton is een steeds vaker terugkerend verschijnsel. Waar vroeger beton veelal werd gebruikt voor industriële toepassingen daar worden tegenwoordig juist de decoratieve en flexibele eigenschappen aangewend om beton ook in de particuliere sector toe te passen. Het gebruik van beton in combinatie met een tuinafscheiding zoals een schutting kent vele voordelen:

  • Eenvoudig te plaatsen
  • Stabiele plaatsing op elke ondergrond
  • Minimale kans op houtrot
  • Grote duurzaamheid
  • Meerwaarde door decoratieve uitstraling

Het decoratieve karakter van beton met hout

Door het grote contrast van de industriële look van beton met de warme uitstraling van hout krijgt de schutting een geheel eigen karakter. Zo kan een tuinafscheiding van hout en beton de vorm en hoogte krijgen die je graag wenst. In de meeste gevallen zal er een hoogte worden gehanteerd van 2.00 meter.

De betonnen onderplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals dubbelzijdig glad, rots motief of het steen motief. Hierdoor is er altijd een afsluiting in de tuin te realiseren die een geheel vormt met de huidige uitstraling van de tuin. Ook een verloop is te verwezenlijken, ideaal wanneer de tuinafsluiting een poort moet bevatten. Op die manier kan je speelse elementen in de schutting verwerken terwijl het authentieke karakter van de tuin behouden blijft.