Je zal er niet direct bij stil staan en het is wellicht ook niet direct je eerste keuze: een keukenvloer van gepolierd beton, toch heeft het gebruik van dit materiaal talloze voordelen.

Een keukenvloer van gepolierd beton

Waar het gebruik van een stenen keukenvloer een paar jaar geleden nog redelijk gewaagd was, zien we tegenwoordig een groot scala aan materialen die geschikt zijn om te gebruiken als keukenvloer. Denk bijvoorbeeld aan pvc of andere kunststofsoorten. Door de voortschrijdende techniek ontstaan nieuwe mogelijkheden om materialen zoals beton te gebruiken bij de realisatie van een keukenvloer.

Juist de flexibele mogelijkheden van beton maken dit materiaal bij uitstek geschikt voor een keukenvloer. Daarnaast kent gepolierd beton diverse voordelen die je niet terugziet in het gebruik van andere materialen:

  • Naadloos oppervlak
  • Diverse afwerkingsmogelijkheden
  • Slijtvast en daardoor enorm duurzaam
  • Geschikt voor elk type ondergrond
  • Tijdloze uitstraling

Gepolierd beton versus normaal beton

Gepolierd beton is in feite een normale betonvloer waarbij de bovenlaag is bewerkt door een vlindermachine en vervolgens wordt voorzien van een toplaag. Deze manier van werken creëert tal van mogelijkheden die naadloos aansluiting bij elk interieur.

Zo kan er gekozen worden voor een extra glanslaag om de vloer een extra luxe uitstraling te geven.

Ook kan de vloer voorzien worden een tegel ‘look’ door groeven aan te brengen in de vloer. Zo kan je zelf het ‘legpatroon’ bepalen en krijgt de vloer een unieke uitstraling.

Het gebruik van kleurstoffen geeft de vloer de kleur die je mooi vindt en perfect aansluit bij de huidige uitstraling van de woning.

Een geheel eigen, unieke keukenvloer komt zodoende binnen handbereik.

Snel en efficiënt gelegd

Het aanbrengen van de nieuwe gepolierde keukenvloer is een klus voor de vakman. Ook al is de bediening van een vlindermachine goed aan te leren, een vakman weet exact de valkuilen kan deze op basis van zijn of haar ervaring keurig omzeilen.

Ook al zal een vloer nooit 100% zijn, een goed aangelegde gepolierde vloer zal minimale hoogteverschillen kennen. In de regel wordt een verschil gehanteerd van maximaal 5mm per 200 cm.

Met name voor grote oppervlaktes is de keuze voor een gepolierde vloer in financieel opzicht interessant. Zeker als je bezig bent om je woning volledig te renoveren kan het een overweging zijn om ook andere vertrekken te voorzien van een gepolierde vloer.

Doordat de vloer gegoten wordt zijn de werkzaamheden snel afgerond en kun je snel genieten van een keuken die uniek is in alle opzichten.

Combineer met vloerverwarming

Indien je dat wenst, kun je gepolierd beton combineren met vloerverwarming. Zorg wel voor een goede ondergrond. Want uiteraard wil je geen vochtproblemen krijgen. Want dan moet de vloer terug opengebroken worden.

Advertentie