Bij de renovatie van woningen worden huizen steeds vaker beter geïsoleerd. Maar velen vergeten dat een woning dan ook geventileerd moet worden. Goede ventilatie is essentieel om vochtproblemen, zoals schimmel in huis, te voorkomen. Heb je renovatie- of bouwplannen, hou hier dan zeker rekening mee!

vochtproblemen

Wat is een goed ventilatiesysteem?

Er zijn enorm veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor ventilatiesysteem A, B, C of D. A is gewoon een roostertje in je muur dat te koop is in iedere doe-het-zelf winkel. Naar mijn mening helpt dat niets. Dan kun je evengoed gewoon je raam openzetten na het douchen of na het slapen.

pexels-photo-755028.jpeg

Mijn persoonlijke voorkeur gaat daarom uit naar ventilatiesysteem C of D. Zo komt er altijd verse lucht in je woning terecht, maar wordt de vochtige lucht ook gecontroleerd en mechanisch naar buiten gezogen via een slim afzuigsysteem.

Zo is de luchtkwaliteit altijd optimaal. En dat is zo belangrijk voor jou en je gezin. Zeker voor baby’s en oudere mensen is een goede vochtigheidsgraad cruciaal.

pexels-photo-356079.jpeg

Nog vragen over vochtproblemen of ventilatie?

Heb je nog vragen over ventilatie of over een bepaald vochtprobleem? Stel deze dan zeker in de comments. Ik help je graag verder!