Wie een nieuwbouw plaatst, maar ook wie de woning renoveert, kiest tegenwoordig veelal voor vloerverwarming. Want vloerverwarming heeft een pak voordelen.

De Belangrijkste voordelen van Vloerverwarming

Om maar enkele voorbeelden op te noemen waarom ik echt een voorstander ben van vloerverwarming…

  • Het is altijd aangenaam warm, want iedere ruimte wordt gelijkmatig opgewarmd.
  • Koude voeten zijn verleden tijd. Zo kun je het hele huis rondlopen en bevriezen je voeten niet wanneer je ’s nachts naar het toilet moet. Ook de kinderen kunnen fijn spelen zonder dat ze het koud krijgen. Dankzij de warme vloer.
  • Het rendement is uiterst hoog, waardoor je de temperatuur lager kunt zetten en toch hetzelfde effect zult bekomen. Dat bespaart een pak energiekosten.
  • Goed voor het milieu, dankzij het hoge rendement.
  • Er is geen stofcirculatie, of toch minder. Hetgeen een positief effect heeft op onze gezondheid.
  • Praktisch & mooi. Mooi in die zin dat je geen radiatoren meer ziet hangen in de ruimte.

iStock-624629254.jpg

Vergelijken, dat moet je doen!

Vele mensen vergelijken geen prijzen. En dat is eerlijk gezegd een enorm spijtige zaak! Vergelijk de producten, de vloerverwarming systemen en prijzen van verschillende bedrijven. Pas dan kun je de correcte keuze maken.

iStock-863945542.jpg

Heb je bouwplannen of renovatieplannen? Wacht dan niet langer, en vraag informatie bij je architect of een erkend vakman voor het voorzien van vloerverwarming in je woning of kantoor.

Belangrijke voorwaarde

Een belangrijke voorwaarde van vloerverwarming is, net zoals bij andere verwarming, dat je woning goed geïsoleerd is. Anders gaat je warmte meteen verloren, ligt het rendement een pak lager en je energiekosten beduidend hoger.

Voorzie dus zeker dakisolatie, spouwmuurisolatie en andere isolatie die voor jouw woning van toepassing is.